I den här guiden, praktiska tips för att inte ha problem med internetanslutningen.

Det finns en länk som vanligtvis inte beaktas och som påverkar visningsupplevelsen för smarta TV-apparater: länken till nätverket.

Många innehåll som visas på skärmen kommer från Internet och kommer inte via kabel-TV-operatörens nätverk, till exempel Netflix och YouTube.

Om anslutningen inte är bra kommer innehållet att se “pixelated”, en effekt som orsakas av att visa en bild i en storlek där enskilda pixlar är synliga för ögat.

Anslutningen av Smart TV: n till Internet kan vara Wi-fi eller via nätverkskabel (LAN). Men vilka krav och villkor bör den länken ha?

Från Fibertel förklarade de att “om vi bestämmer oss för att ansluta vår smarta TV via Wi-Fi och inte med fysisk kabel, vilket rekommenderas, måste vi se till att modemet/routern är så nära som möjligt och utan hinder i mitten”.

Det händer att ju längre hotspot är med TV: n, desto mer sannolikt är det att prestanda för strömmande video kommer att påverkas, särskilt för enheter med HD eller 4K-kapacitet.

För experter, kablarna i mycket bekvämare, med tanke på att det tillåter höga dataöverföringshastigheter och inte står inför de begränsningar som Wi-Fi har tekniskt, eftersom det inte påverkar störningar i spektrumet, såsom andra Wi-Fi-nätverk, trådlösa telefoner, mikrovågor eller motorer, för att nämna några exempel på Dreamfilms.se.

This entry was posted in Main. Bookmark the permalink.